Gevulde koolrolletjes in tomatensaus

Gevulde koolrolletjes in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Gevulde koolrolletjes in tomatensaus met rundergehakt, ui, champignons, rode peperpuree en provencaalse kruiden. Gekookte koolbladeren gevuld en vervolgens afgedekt met tomatensaus en 2 uur in de oven gegaard op 160°C. Een heerlijke maaltijd om samen te delen.

40 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 tl Peperpuree
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde koolrolletjes in tomatensaus op tafel.

  1. Zet spitskool (of groene kool) in een grote pan water en kook het gedurende 20 minuten. Als de kool niet helemaal onder water staat, verleng de kooktijd dan met 10 minuten en draai de kool halverwege voorzichtig om. Laat de kool uitlekken in een vergiet en laat het enigszins afkoelen.
  2. Bak in een braadpan het rundergehakt rul en voeg ui, champignons en rode peperpuree toe als het vocht van het vlees verdampt is. Voeg provencaalse kruiden en rijst toe en meng het goed. Voeg naar smaak peper en zout toe en haal dan van het vuur.
  3. Haal voorzichtig de koolbladen van de kool af totdat je nog maar een kleine kool overhebt. Snijd het restgedeelte van de kool klein en leg het op de bodem van een ovenvaste schaal. Giet de bouillon erover en verwarm de oven voor op 160°C.
  4. Verwijder het dikste stuk van het koolblad, de nerf tot de helft van het koolblad. Leg de linkse helft en rechtse helft van het blad een stukje over elkaar heen en leg hierop 2 eetlepels van de vulling. Vouw de buitenkanten naar binnen en rol vervolgens voorzichtig het koolblad op. Steek een cocktailprikker in de bovenkant om alles bij elkaar te houden. Leg de rolletjes op de gesneden kool in de ovenschaal.
  5. Pureer de tomaten uit blik met een staafmixer en giet het tomatenvocht over de rolletjes uit. Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats deze gedurende minimaal 40 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen