Muntijs in chocoladeterrine

Muntijs in chocoladeterrine

Smulweb imageSmulweb

Muntijs en chocolade, wat wil je nog meer? Serveer deze unieke en elegante muntijs in chocoladeterrine in ons favoriete seizoen, de zomer!

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Muntijs in chocoladeterrine op tafel.

  1. Meng de slagroom, melk en de munt en klop het goed door elkaar. Doe dit dan over in een pan en verhit het op matig vuur gedurende 5 minuten. Haal het dan van het vuur af.
  2. Klop nu 2 eidooiers en suiker schuimig. Voeg langzaam het slagroom-melk mengsel toe, terwijl je blijft kloppen. Giet dit nu weer in de pan op matig vuur en roer constant met een pollepel totdat het indikt. Passeer deze massa door een zeef. De kom daaronder staat in een grotere kom met ijsblokjes. Blijf constant roeren totdat het helemaal koud geworden is, ongeveer 20 minuten.
  3. Doe nu de massa over in de ijsmachine.
  4. Vet de terrine of broodvorm licht in. Leg bakpapier over de zijkanten en bodem en laat het papier wat over de rand hangen. Vul de terrine met het ijs, strijk de bovenkant glad. Zet het minstens 3 uur in de vriezer.
  5. Chocoladelaag: breek de chocolade in stukjes. Kook in een pan water met slagroom, suiker en cacao en roer tot de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur af en voeg crème de menthe en chocolade toe. Roer zachtjes totdat de chocolade helemaal zacht en gesmolten is. Laat het nu afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 20 minuten). De chocolade mag nog wel vloeibaar zijn.
  6. Vouw een vorm uit taartkarton met randen van ongeveer 3 cm. Giet de chocolade in deze vorm en verspreid het gelijkmatig. Laat dit vervolgens minstens 1 uur afkoelen.
  7. De terrine vullen: haal het ijs uit de vriezer en open de flappen van het bakpapier. Verhit een mes onder heet water en steek dit langs de randen van de vorm aan de zijkanten tussen het bakpapier en de broodvorm in zodat het loskomt. Stort het op een schaal en haal het bakpapier eraf. Het ijs moet nu in de chocoladevorm gedrukt worden. De chocolade is nog vormbaar, dus teveel kan later worden weggesneden. Druk het aan en plaats het geheel nog minstens 1 uur in de vriezer, totdat de chocolade hard is geworden.
  8. Haal het pakket uit de vriezer. Snijd of knip de overtollige chocolade glad. Werk de open randjes bij met een mes. Haal nu het taartkarton eraf.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden