Bananenbrood

Bananenbrood

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf een heerlijk bananenbrood. De zoete smaak van bananen en kaneel combineren perfect met de walnoten en rozijnen. Het bananenbrood is ideaal als tussendoortje, nagerecht of traktatie op werk.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bananenbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden. Pureer de bananen met de keukenmachine en besprenkel met citroen.
  2. Roer de boter en de suiker in een deegkom romig. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kaneel erboven en meng dit door de botermassa.
  3. Roer de bananenpuree erdoor. Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg.
  4. Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak het bananenbrood af in de oven in 1 ½ uur.
  5. Controleer of het brood gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bananenbrood