Kippensoep met zoete puntpaprika

Kippensoep met zoete puntpaprika

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze Kippensoep met zoete puntpaprika, vol smaak en geurig aroma. Laat het water in je mond lopen bij het zien van de kleurrijke ingrediënten als kippenfilet, puntpaprika, wortel en ontbijtspek, met een vleugje chili. Laat je zintuigen prikkelen bij elke hap.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kippensoep met zoete puntpaprika op tafel.

  1. Snijd de kipfilet, ontbijtspek, lente-uitjes en wortel klein. Bak ze in 1 el olijfolie tot de kipfilet aangebakken is. Strooi chilipoeder erover en bak kort mee.
  2. Rooster de puntpaprika in de oven of pan. Leg de paprika na het roosteren in een plastic zakje om af te koelen en de bittere schil makkelijker te verwijderen.
  3. Voeg 1 ltr. water, bouillontablet en blokjes toe aan het vlees-groentenmengsel. Breng aan de kook. Voeg vermicelli en kruiden toe en draai het gas uit. Laat 10 minuten staan met deksel op de pan.
  4. Schil de paprika, verwijder zaadlijsten en snijd in kleine reepjes of blokjes. Voeg toe aan de soep. Laat nog even afkoelen voordat het gegeten wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente