Engelentaart

Engelentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze luchtige engelentaart is heerlijk als dessert of bij de koffie. Besmeer met een laagje jam en bestrooi met poedersuiker voor een extra lekkere finishing touch.

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Engelentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Neem een springvorm met een diameter van twintig centimeter, bekleed deze met bakpapier en bestrooi hem met een dun laagje bloem.
  3. Mix de eieren met suiker tot een luchtig mengsel.
  4. Zeef de bloem in een kom en roer deze door het eiermengsel.
  5. Schep het beslag vervolgens in de springvorm en zet hem ongeveer een half uur in de oven.
  6. Controleer de gaarheid van de taart door er een houten prikker in te steken. Als deze er droog uitkomt, is de taart gaar en kan deze uit de oven.
  7. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk met jam en bestrooi met poedersuiker voor een extra lekkere finishing touch.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Bakken Fruit Taart Jam