Ovenschotel van courgettes met mozzarella en tomaten

Ovenschotel van courgettes met mozzarella en tomaten

Smulweb imageSmulweb

De ovenschotel van courgettes met mozzarella en tomaten is een zalig vegetarisch gerecht. Courgette mooi bruin laten bakken en dan in de ovenschaal leggen met plakjes mozzarella en tomatensaus. Afmaken met een beetje geraspte kaas en dan 30-40 minuten afbakken in de oven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel van courgettes met mozzarella en tomaten op tafel.

  1. Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd de courgettes in vingerdikke plakken. Roer wat peper en zout door de bloem.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote koekenpan. Wentel de plakjes courgette door de bloem en bak de plakjes om en om bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit in een pannetje 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes en de witte wijn toe. Breng alles aan de kook en laat wat inkoken. Maak op smaak met peper, zout, oregano en basilicum.
  4. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze dan in zoveel stukjes als plakjes courgette. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Leg in een ovenschaal eerst de plakjes courgette. Leg op elk plakje een stukje mozzarella. Verdeel daarover de helft van de tomatensaus. Leg dan weer een laag courgette, mozzarella en de rest van de tomatensaus. Bestrooi met geraspte kaas.
  6. Zet de schaal 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat er een mooie bruine korst is ontstaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Kaas Groente