Rode koolwitlofsalade

Rode koolwitlofsalade

Smulweb imageSmulweb

Serveer eens iets anders dan standaard groene salades! Een knapperige rode koolwitlofsalade met gorgonzola, ham en granaatappel. Afgemaakt met balsamicoazijn-dressing. Lekker!

15 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rode koolwitlofsalade op tafel.

  1. Halveer de kool en schaaf dunne plakjes van het platte gedeelte af met een kaasschaaf.
  2. Pel de knoflook en pureer deze samen met de balsamicoazijn, tijmblaadjes en mosterd met de staafmixer. Voeg tijdens het pureren 85 ml olijfolie toe en pureer tot een gladde dressing.
  3. Halveer de granaatappel en klop de pitjes eruit. Voeg deze toe aan de dressing. Schep een paar lepels dressing door de kool en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de ham krokant in 1 el olijfolie op hoog vuur.
  5. Pluk de blaadjes van de witlof en verdeel ze met de rode kool over de borden. Verdeel de ham en gorgonzola erover en omheen en lepel de dressing erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Fruit Vlees Kaas Granaatappel