Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalmroosje ter garnering van je feestmaal op tafel.
- Snijd een reepje gerookte zalm van 1/2 cm dik en 20 cm lang (hoe langer de reep zalm, hoe voller de roos wordt).
- Snijd hem dan recht bij tot een breedte van 3 cm. Indien het niet lukt om 1 lange reep te snijden, leg er dan 2 in de lengte tegen elkaar aan.
- Rol de reep dan vanaf de uiteinden om je vingers tot een cilinder op tot zich een rozenhart vormt.
- Doordat gerookte zalm op zich al plakkerig is, hoef je de roos aan de onderkant alleen maar iets dicht te knijpen.
- Rol de strook dan verder op voor het vormen van de buitenste blaadjes.
- Plooi hem om het 'rozenhart' heen en buig de buitenste randjes voorzichtig iets om, zodat ze op bloemblaadjes lijken.
- Druk de onderkant voorzichtig aan zodat de roos haar vorm behoudt.
- Plooi dan met een klein mesje of met een cocktailprikker de rand hier en daar ietsje bij, zodat de roos uit verschillende blaadjes lijkt te bestaan.
- Leg de roosjes die je maakt luchtig en per stuk in huishoudfolie verpakt, tot gebruik in de koelkast.