Zalmroosje ter garnering van je feestmaal

Zalmroosje ter garnering van je feestmaal

Smulweb imageSmulweb

Fleur je feestmaal op met een prachtig zalmroosje als garnering. Snijd een reepje gerookte zalm in een bepaalde vorm, rol tot een roosvorm en plooi de blaadjes voorzichtig om. Zo serveer je niet alleen een heerlijk gerecht maar ook een oogstrelend bord.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalmroosje ter garnering van je feestmaal op tafel.

  1. Snijd een reepje gerookte zalm van 1/2 cm dik en 20 cm lang (hoe langer de reep zalm, hoe voller de roos wordt).
  2. Snijd hem dan recht bij tot een breedte van 3 cm. Indien het niet lukt om 1 lange reep te snijden, leg er dan 2 in de lengte tegen elkaar aan.
  3. Rol de reep dan vanaf de uiteinden om je vingers tot een cilinder op tot zich een rozenhart vormt.
  4. Doordat gerookte zalm op zich al plakkerig is, hoef je de roos aan de onderkant alleen maar iets dicht te knijpen.
  5. Rol de strook dan verder op voor het vormen van de buitenste blaadjes.
  6. Plooi hem om het 'rozenhart' heen en buig de buitenste randjes voorzichtig iets om, zodat ze op bloemblaadjes lijken.
  7. Druk de onderkant voorzichtig aan zodat de roos haar vorm behoudt.
  8. Plooi dan met een klein mesje of met een cocktailprikker de rand hier en daar ietsje bij, zodat de roos uit verschillende blaadjes lijkt te bestaan.
  9. Leg de roosjes die je maakt luchtig en per stuk in huishoudfolie verpakt, tot gebruik in de koelkast.
eet smakelijk