Chorba met kip en couscous

Chorba met kip en couscous

Smulweb imageSmulweb

Een Marokkaanse klassieker: Chorba met kip en couscous. Gekruide kippenbouten met ui, tomaat en knoflook. Roer er couscous doorheen en serveer met koriander, peterselie en een uitgeknepen citroen. Smullen maar!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Chorba met kip en couscous op tafel.

  1. Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeën.
  2. Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
  3. Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.
  4. Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
  6. Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.
  7. Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
  8. Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
  9. Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
  10. Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Graan Couscous