Scampis met tomaat-kerriesaus en lookbroodjes

Scampis met tomaat-kerriesaus en lookbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Scampi's met tomaat-kerriesaus en heerlijke knapperige lookbroodjes. De perfecte combinatie voor een gezellig avondje tafelen. Bak de sappige scampi's in olijfolie, voeg de tomatenpuree, kerrie en room toe en laat het geheel inkoken. Serveer met de zelfgemaakte lookbroodjes en geniet van deze smaakcombinatie.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Scampis met tomaat-kerriesaus en lookbroodjes op tafel.

  1. Dompel de diepgevroren scampi's ± 2 minuten in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen en het darmkanaal kunt verwijderen. Dep ze droog.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de scampi's aan beide zijden gedurende 2 minuten. Strooi er de knoflook overheen en kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan en hou ze warm.
  3. Maak de braadresten los met de rode wijn en voeg de tomatenpuree toe. Laat gedurende 2 minuten inkoken op een hevig vuur en voeg de kerrie en de room toe. Laat nog enkele minuten koken zodat u een lichtgebonden saus verkrijgt. Leg de scampi's nog even in de saus.
  4. Maak intussen de lookbroodjes klaar (5 minuten): verdeel het stokbrood in stukken en snijd ze middendoor. Meng de boter met de 3 geperste knoflookteentjes en smeer dit mengsel op het stokbrood. Laat enkele minuten kleuren onder de grill.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden