Zalm in rijstvellen

Zalm in rijstvellen

Smulweb imageSmulweb

Zalm in rijstvellen is een verrassend Vietnamees gerecht met limoenrasp, gember, koriander, lente-uitjes en knoflook. Een exotisch pakketje in rijstvellen met een heerlijke crunch.

15 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalm in rijstvellen op tafel.

  1. Halveer elk stuk zalm. Meng in een kom de limoenrasp en -sap, gember, koriander, lente-uitjes en knoflook. Verdeel het mengsel over de zalm.
  2. Vul een ondiepe schaal met rijstvellen en warm water. Laat ze 15-20 seconden weken tot ze zacht en flexibel zijn. Leg ze op een vochtige theedoek en dep ze droog. Leg op elk vel een stuk vis. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel om de vis.
  3. Verhit olie in een koekenpan. Bak de vispakketjes 2-3 minuten per kant tot het rijstvel goudbruin is en de vis net gaar.
  4. Laat de pakketjes uitlekken op keukenpapier. Leg op elk bord twee pakketjes. Druppel er wat vissaus over en bestrooi met sesamzaad. Serveer met roerbakgroenten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst