Boerenkool met ui

Boerenkool met ui

Smulweb imageSmulweb

Boerenkool met gesmoorde uien, spek en een rookworst. De boerenkool zacht gestoofd met aardappelen en op smaak gebracht met ketjap. Een echte Hollandse klassieker die smaakt als vroeger.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Boerenkool met ui op tafel.

  1. Schil de aardappelen en halveer ze. Zet de boerenkool op het vuur en voeg direct de aardappelen toe. Voeg zout en een beetje olijfolie toe (zo wordt de boerenkool lekker zacht).
  2. Snijd uien in kleine stukjes. Kook de boerenkool 25 minuten.
  3. Bak ondertussen de uien in een koekenpan.
  4. Leg de uien apart op een bord en bak de spekjes uit. Voeg de uien toe aan de spekjes en voeg een beetje water en het zakje jus van Maggi toe. Roer door tot er een lekkere jus ontstaat.
  5. Giet na 25 minuten de boerenkool af. Voeg de ui en spek toe en als laatste een beetje peper en 1 el ketjap of naar smaak toevoegen. Stamp alles door elkaar.
  6. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze rond het bord.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool Ui