Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen

Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen; kippenbouten gebraden, ui, specerijen, peterselie en zout toegevoegd. Dan gedroogde abrikozen, blanke rozijnen en honing aan de bouillon toegevoegd en kort laten door koken. De kip weer in de pan gedaan en opgediend met Marokkaans brood en diverse salades. Smullen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen op tafel.

  1. Giet een scheut olie in een kookpan. Braad daarin de stukken kip of de kippenbouten om en om tot ze goudbruin zijn.
  2. Voeg de fijngehakte ui, specerijen en peper en zout toe. Schep alles goed door elkaar en overgiet met zoveel water dat alles net onderstaat (ongeveer 300-400 ml).
  3. Breng alles aan de kook en voeg het halve bosje fijngehakte platte peterselie toe. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat zachtjes koken terwijl je af en toe alles omroert en de stukken kip omdraait.
  4. Haal, als de kip gaar is (na ongeveer 40 minuten), de stukken kip uit de pan en voeg gedroogde abrikozen, blanke rozijnen en honing toe aan de achtergebleven bouillon.
  5. Laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken en roer af en toe tot de saus wat inkookt en dikker wordt. Proef of de smaak goed is en voeg indien nodig nog peper en zout toe.
  6. Doe de stukken kip weer in de pan en schep alles door elkaar zodat de saus goed in de kip dringt.
  7. Schep de kip op een mooie voorverwarmde schaal (of in een tajine) en schep de abrikozen-blanker rozijnenmassa er overheen en omheen samen met de saus.
  8. Dien heet op met Marokkaans brood en diverse lekkere salades.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen