Fluweelzachte pompoensoep

Fluweelzachte pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Een fluweelzachte pompoensoep met verse basilicum en romige kookroom. Perfect voor een herfstige avond thuis. Gemakkelijk te maken en heerlijk te dippen met brood.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 850 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Fluweelzachte pompoensoep op tafel.

  1. Hak de pompoen doormidden, verwijder de pitten en het draadjesvruchtvlees, haal de schil eraf. Snijd de pompoen in blokjes.
  2. Pers de knoflook of snijd haar in piepkleine stukjes. Versnipper de ui. Snijd een handje basilicum fijn.
  3. Breng water aan de kook. Verhit olijfolie in de soeppan. Fruit de knoflook met de ui. Voeg de pompoen, 850 ml kokend water en de groentebouillontabletten toe.
  4. Laat de soep 15-20 minuten koken, tot de pompoen zacht is. Pureer met de staafmixer.
  5. Voeg de kookroom, de fijngesneden basilicum en de paprikapoeder toe en laat het meeverwarmen.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep