Quinoa dessert

Quinoa dessert

Smulweb imageSmulweb

Een zoet dessert van quinoa met romige melk, slagroom en gekookt met kaneel en kruidnagel. Gekookte rozijnen en geraspte kokosnoot geven het een unieke smaak. Een heerlijke zoete traktatie!

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Quinoa dessert op tafel.

  1. Was de quinoa goed. Kook het met zout en roer het af en toe. Haal het van het vuur en zeef de quinoa. Doe het opnieuw in koud water en kook tot het opengaat. Haal dan nogmaals van het vuur af, zeef alles en zet apart.
  2. Week de rozijnen in rum gedurende ongeveer 10 minuten.
  3. Doe quinoa, melk, slagroom, suiker, zout, kaneel en kruidnagel in een pan. Laat op laag vuur koken en roer af en toe om te voorkomen dat het blijft plakken. Laat het 15-20 minuten koken en roer constant totdat het vocht helemaal verdampt is en het mengsel dikker is geworden.
  4. Voeg de rozijnen en het vocht waarin ze zijn geweekt toe samen met de geraspte kokosnoot. Laat het nog 5-10 minuten doorkoken en blijf roeren totdat het vocht is verdwenen. Haal dan van het vuur af.
  5. Klop de eidooiers goed door het mengsel.
  6. Giet het mengsel in dessertschaaltjes en bestrooi het met kaneel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts