- 1000 g Konijndijfilet
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Konijn met mosterd uit de romertopf op tafel.
- Zet de romertopf 15 á 20 minuten in koud water.
- Wrijf de stukken konijn in met zout en peper. Verhit de boter in een pan en braad de konijn snel bruin. Schep het konijn uit de pan.
- Pel de ui en snipper deze. Meng de ui met mosterd en dragon.
- Wrijf het konijn in met het uimengsel en leg het onderin de romertopf.
- Voeg wild fond en wijn toe langs de konijn delen en plaats de deksel op de schaal.
- Plaats de romertopf in het midden van een onverwarmde oven. Schakel de oven in op 200-220 graden en laat het konijn in 1½ uur tot 2 uur gaar stoven.
- Voeg 10 minuten voor het serveren de slagroom toe. Laat de slagroom eerst op kamertemperatuur komen om schiften te voorkomen.