Konijn met mosterd uit de romertopf

Konijn met mosterd uit de romertopf

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk mals konijn met mosterd en dragon uit de romertopf. Met wild fond en wijn langzaam gegaard in de oven en op smaak gebracht met een toefje slagroom.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Konijndijfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Konijn met mosterd uit de romertopf op tafel.

  1. Zet de romertopf 15 á 20 minuten in koud water.
  2. Wrijf de stukken konijn in met zout en peper. Verhit de boter in een pan en braad de konijn snel bruin. Schep het konijn uit de pan.
  3. Pel de ui en snipper deze. Meng de ui met mosterd en dragon.
  4. Wrijf het konijn in met het uimengsel en leg het onderin de romertopf.
  5. Voeg wild fond en wijn toe langs de konijn delen en plaats de deksel op de schaal.
  6. Plaats de romertopf in het midden van een onverwarmde oven. Schakel de oven in op 200-220 graden en laat het konijn in 1½ uur tot 2 uur gaar stoven.
  7. Voeg 10 minuten voor het serveren de slagroom toe. Laat de slagroom eerst op kamertemperatuur komen om schiften te voorkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Zuivel