- 6 takjes Tijm (takje)
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Vlaamse runderstoof op tafel.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de helft van de prei in dunne ringetjes en de rest in stukken van 3 cm.
- Bestrooi het vlees met peper en braad het rondom aan in boter in een braadpan. Voeg de preiringen en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg wortel, tijm, laurierblad, bier en 100 ml kokend water toe. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel afgedekt (op een vlamverdeler) ca. 2 uur en 30 minuten sudderen of tot het vlees gaar is. Schep zo nu en dan om en voeg indien nodig wat water toe.
- Bestrijk het brood met mosterd en leg het bij het vlees in de pan. Voeg de stukken prei toe. Laat het geheel nog ca. 20 minuten sudderen tot de prei beetgaar is. Schep zo nu en dan om en zorg dat het brood goed met vocht mengt. Breng op smaak met royaal zout en peper.