Uienbrood met gehakt

Uienbrood met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Dit gevulde uienbrood is meer dan lekker! Maak het brooddeeg volgens de verpakking en laat het deeg 30 minuten rijzen. Vervolgens vul je het brood met gehakt en uien en strooi er kaas over. Bak het in de voorverwarmde oven (225C) in ca. 45 minuten gaar.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Uienbrood met gehakt op tafel.

  1. Maak het brooddeeg met 10 gr. boter volgens de verpakking en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  2. Pel de uien, snijd er een in ringen en snipper de ander. Was en halveer de paprika en snijd het in stukjes. Verhit 30 gr. boter in een koekenpan en fruit de uien en de paprika in ca. 8 minuten. Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak de uienringen bruin.
  3. Doe het gehakt in een kom, voeg naar smaak peper en zout, paprikapoeder, paneermeel, ei, peterselie en de gefruite ui en paprika erdoor. Kneed dit goed.
  4. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoekige lap van 20*30cm en leg het gehakt in het midden van het deeg. Vouw het deeg over het gehakt en plak de randen stevig aan elkaar met water.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het brood met de naad naar beneden erop. Strooi de helft van de kaas erover dan de uienringen en tenslotte de rest van de kaas.
  6. Bak het brood in de voorverwarmde oven (225°C) in ca. 45 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees