Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Appeltaart bladerdeeg op tafel.
- Voorverwarm de oven op 215°C. Laat bladerdeeg op het aanrecht ontdooien gedurende ca. 10 minuten. Schil appels, halveer en verwijder het klokhuis. Vet de vorm in of gebruik bakpapier voor de bodem.
- Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Leg 4 bladerdeegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca. 24 cm. Bekleed hiermee de bodem. Verdeel amandelspijs erover, hierbij ca. 1,5 cm van de rand vrijlaten. Strooi rozijnen hierover en leg de appelhelften met de bolle kant naar boven erop. Bestrooi het geheel met bastaardsuiker en kaneel.
- Leg de rest van de bladerdeegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van ca. 30 cm doorsnede. Leg deze over de appels en druk aan de rand goed aan. Maak het deeg aan de rand iets nat voordat je het vastplakt.
- Klop de dooier los in een kommetje en bestrijk het deeg hiermee. Strooi er amandelschaafsel en suiker over. Bak de appeltaart in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten totdat het goudbruin en gaar is. Laat de taart afkoelen en snijd in stukken langs de appelbollen.