Chocoladetaart

Chocoladetaart

Smulweb imageSmulweb

Een lekker stuk chocoladetaart gaat er altijd wel in! Het maken kost even wat tijd, maar het is het waard. De taart krijgt een heerlijke chocoladesmaak en wordt afgemaakt met crème beurre en een chocolade-saus. Bakken maar!

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Jumbo espresso oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocoladetaart op tafel.

  1. Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Smelt de chocolade samen met een scheutje water in een stevige pan. Klop in een aparte kom de suiker en de eigelen samen met water tot schuim.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg eerst boter, dan bloem en gist toe, en daarna het suiker-eigeelschuim. Voeg geleidelijk opgeklopte eiwitten toe.
  4. Schep het mengsel in een beboterde vorm met hoge randen en plaats in de voorverwarmde oven op 180C. Bak gedurende 35 minuten. Crème beurre:
  5. Mix de eidooiers met koffie en suiker. Mix dit in de keukenmachine op lage snelheid totdat het goed mengt. Voor de chocoladelaag:
  6. Meng de ingrediënten tot je een niet te dik, niet te dun mengsel hebt. Opmaken:
  7. Laat de taart enigszins afkoelen en snijd hem doormidden. Smeer een laag crème beurre tussen beide lagen. Giet het chocolademengsel in het midden op de taart en laat het geleidelijk aflopen naar alle kanten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart