Kalkoen gevuld met gehakt en champignon

Kalkoen gevuld met gehakt en champignon

Smulweb imageSmulweb

Een sappige kalkoen gevuld met een gehakt en champignonmengsel maak je eenvoudig zelf met dit recept. De kalkoen wordt geroosterd in de oven en geserveerd in zijn eigen jus. Eet smakelijk!

120 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kalkoen gevuld met gehakt en champignon op tafel.

  1. Verwijder de zakjes uit de buikholte van de kalkoen. Bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met zout en peper. Schep de vulling in de buikholte en bind de kalkoen met haakkatoen op.
  2. Verwarm de oven voor op 200 gr. Smelt de boter in een steelpan. Schenk een beetje boter in een braadslede, leg de kalkoen erin en bedek hem met ontbijtspek. Schenk de rest van de boter erover en braad de kalkoen ongeveer 90 minuten in het midden van de oven. Bedruip de vogel regelmatig met braadvet.
  3. Verwijder het ontbijtspek en braad de kalkoen nog ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Test of de kalkoen gaar is door een poot gemakkelijk heen en weer te bewegen.
  4. Neem de kalkoen uit de oven, leg hem op een schaal en snijd hem aan tafel aan.
  5. Maak de champignons schoon en hak ze grof. Pel en snipper de ui. Verkruimel het brood.
  6. Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee.
  7. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het gehakt hierin. Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen.
  8. Knip de blaadjes van de selderij en de peterselie fijn. Klop in een kommetje het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel.
  9. Vul de kalkoen hiermee. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees Groente Kalkoen Paddenstoelen Champignons