Gebakken kwartel met frambozenroomdressing

Gebakken kwartel met frambozenroomdressing

Smulweb imageSmulweb

Gebakken kwartel met frambozenroomdressing is een chic en smakelijk gerecht. Kwartels zijn kort gebakken in boter en daarna in een oven bereid tot ze goudbruin zijn. Door de sla en dressing omgetoverd tot een verfijnde delicatesse. Heerlijk genieten van het frisse en zoetzure aroma!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 kwartel
  • 30 g Bieslook
  • 200 g Frambozendressing

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebakken kwartel met frambozenroomdressing op tafel.

  1. Sla wassen, drogen en in kleine - hapklare- stukken scheuren.
  2. Meng 1/2 van de frambozencoulis met half opgeklopte room en kruiden met peper en zout. Meng de andere helft van de frambozencoulis met olijfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kwartel met peper en zout.
  4. Verhit de boter in een steelpan (die in de oven mag) tot hazelnootkleur. Braad de kwartels hierin langs alle zijden aan. Bak de kwartels 8 minuten in de oven.
  5. Maak de sla aan met frambozendressing. Laat de dennenpitten in een pan zonder boter lichtbruin kleuren.
  6. Haal de kwartels uit de oven en laat ze gedurende 5 minuutjes afkoelen. Snijd de kwartels vervolgens in stukken.
  7. Leg een bedje van sla op een groot koud bord. Leg daarop de gesneden kwartels.
  8. Verdeel rondom de twee kleuren frambozendressing. Garneer met frambozen, gekleurde dennenpitten en dille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Kruiden Frambozen