Veenbessen(cranberrie) saus(kerst canada)

Veenbessen(cranberrie) saus(kerst canada)

Smulweb imageSmulweb

Een perfect saus voor bij het kerstdiner: veenbessen(cranberrie) saus met een hint van sinasappel, kaneel en kruidnagelpoeder. Het zoete en zure in de saus complementeren elke maaltijd.

25 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 480 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Veenbessen(cranberrie) saus(kerst canada) op tafel.

  1. Kook 4-4,5 deciliter water.
  2. Was de bessen en verwijder eventuele steeltjes etc.
  3. Haal het oranje van de schil van de sinasappel en pers hem uit. Doe de bessen en sinasappelschil + sap in een pan en giet het kokende water erop. Breng aan de kook, deksel op de pan en laat zachtjes koken ongeveer 5 a 10 minuten totdat de velletjes barsten.
  4. Pureer de bessen met de staafmixer, in een blender of keukenmachine. Je kunt (een deel van) de bessen ook heel laten. Voeg suiker toe (naar smaak meer of minder) en breng het geheel opnieuw aan de kook. Zorg dat de suiker goed is opgelost.
  5. Haal de pan van de hittebron af en laat de inhoud afkoelen. Voeg eventueel naar smaak kaneel, grofgemalen peper, kruidnagelpoeder of gember toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Gevogelte Fruit Kalkoen Bessen