Minestronesoep

Minestronesoep

Smulweb imageSmulweb

Een warme Italiaanse klassieker: minestrone! Diverse groenten, schelpmacaroni en witte bonen in een smaakvolle tomaten-groentebouillon. Met een groene salade en stokbrood zet je een heerlijke maaltijd op tafel.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Minestronesoep op tafel.

  1. Verhit de oven op 225°C. Snijd 1 ui doormidden en leg deze samen met de tomaten, bleekselderij en knoflooktenen in een braadslee
  2. besprenkel de groenten met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie en schud ze door elkaar. Rooster de groenten in het midden van de oven in ± 20 min. beetgaar en laat ze gedeeltelijk afkoelen.
  3. Snijd de 2 andere uien in dunne ringen. Verhit 2 el olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de uien en rozemarijn ± 5 min. zachtjes. Voeg 3/4 liter water en de tomatensoepbasis toe en breng het aan de kook.
  4. Trek de velletjes van de geroosterde knoflook en de tomaten af en vang het sap op dat vrijkomt. Pureer de tomaten, het sap, de knoflook, uien en bleekselderij tot een glad mengsel. Roer dit door de soep, voeg het bouillontablet toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
  5. Voeg de wortel, de courgette en de bloemkool toe en laat de soep ± 10 min. zachtjes koken. Spoel de witte bonen af onder koud stromend water.
  6. Schep de bonen, kerstomaatjes en de helft van de peterselie door de soep. Doe de schelpmacaroni bij de soep en breng het op smaak met zout en peper. Laat de soep door en door warm worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Minestrone soep