Paddenstoelenragout

Paddenstoelenragout

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige paddenstoelenragout voor in de winter. Gemaakt met verse paddenstoelen, crème fraîche, madeira en verse peterselie. Serveer in een knapperig pasteibakje voor een extra feestelijk gevoel.

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 4 Pasteibakje
  • 400 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Paddenstoelenragout op tafel.

  1. Voorverwarm de oven op 175 graden. Snijd de deksel van de pasteibakjes.
  2. Fruit de ui en knoflook met de helft van de boter 1-2 minuten in een pan met dikke bodem. Bak de paddenstoelen 5 minuten mee (houd er een paar achter). Schep dit mengsel uit de pan.
  3. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 minuten op laag vuur garen. Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat.
  4. Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven.
  5. Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel, de madeira en zout en peper door de saus. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn.
  6. Schep de ragout in de 4 pasteibakjes. Bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden paddenstoelen. Leg de deksels erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Soep Sauzen Stoofpotje