Kruidkoek kerst dessert

Kruidkoek kerst dessert

Smulweb imageSmulweb

Kruidkoek kerst dessert met kruidkoekijs, speculaasmousse en rode pruimencoulis. Dit dessert tovert de kersttafel om tot een hemels kerstfeest. Zelfgemaakt kruidkoekijs en luchtige speculaasmousse zorgen voor een onvergetelijke smaakcombinatie. Gegarneerd met rode pruimen wordt het plaatje compleet.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Ontbijtkoek
  • 15 g Glucosestroop

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kruidkoek kerst dessert op tafel.

  1. Roer de eidooiers schuimig met de suiker. Verwarm de melk met de kruidkoek, blijf roeren tot beide homogeen gemengd zijn. Giet deze vloeistof al roerend bij de dooiers en laat het op een zacht vuur binden. Voeg de glucosestroop toe en passeer de massa door een fijne zeef. Laat het afkoelen en draai het vervolgens in de ijsmachine tot ijs.
  2. Roer de specerijen door de melk en verwarm deze. Roer de dooiers schuimig met 40 gr suiker, giet de melk er al roerend bij en laat het als een creme anglaise binden. Roer er vervolgens de geweekte gelatine door en dan de couverture. Sla de eiwitten stijf met de resterende suiker en spatel dit door de crème. Meng tot slot de half geslagen room door de mousse.
  3. Laat de suiker karameliseren en voeg enkele rode pruimen toe. Laat ze op een zacht vuur gaar worden. Bind de coulis eventueel bij met aardappelzetmeel. Snijd enkele pruimen fijn als garnering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Koekjes Kruidkoek