Risotto met kastanjes en bospaddestoelen

Risotto met kastanjes en bospaddestoelen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke herfst risotto met kastanjes en bospaddestoelen. Rijkelijk gevuld met umami. Geniet van de romige fluweelzachte textuur en de overheerlijke smaken van de bossen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Cantharellen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Risotto met kastanjes en bospaddestoelen op tafel.

  1. Fruit de ui in de boter.
  2. Voeg kastanjes en paddenstoelen toe (grote in stukken snijden) en fruit deze even mee op hoog vuur.
  3. Voeg hierna de rijst toe en roer goed om tot de rijst glazig is.
  4. Voeg nu de wijn toe en laat deze in een paar minuten verdampen. Draai het vuur laag.
  5. Voeg vervolgens beetje bij beetje de hete bouillon toe en blijf regelmatig roeren (als de rijst de meeste bouillon heeft opgenomen opnieuw toevoegen).
  6. Proef na circa 25 minuten of de rijst gaar is en voeg, indien nodig, de laatste hoeveelheid bouillon toe.
  7. Sprenkel voor het opdienen wat Extra Vergine olijfolie over de rijst en strooi er de geschaafde parmezaan en verse peterselie over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst