- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel artisjok en zalm op tafel.
- Snipper het sjalotje.
- Snijd de tomaatjes en artisjokharten in stukjes.
- Was de citroen en rasp de schil.
- Kook de pasta gaar en spoel rijkelijk af met koud water zodat de pasta afkoelt.
- Meng de Ricotta door de zalmblokjes met citroenschil en sjalotjes. Voeg de tomaatjes en artisjokken toe en meng alles goed door.
- Voeg de afgekoelde lauwe pasta en (gescheurde) basilicum toe en meng opnieuw.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
- Zet het gerecht in de oven en laat het ongeveer 10 minuten op 180°C bakken totdat de kaas smelt.
- Het gerecht mag niet helemaal warm zijn, lauw is lekkerder omdat de zalm dan nog lekker rauw is.