Saoto soep

Saoto soep

Smulweb imageSmulweb

Een warme kom saoto soep is perfect als het koud is buiten. Deze Javaanse lekkernij is vol van smaak, dankzij de kippenpoten, citroengras, laos, knoflook, ui en boomblaadjes. Serveer met gekookte eieren, taugé, bamboescheuten, lente-ui en ketjap voor een volledige maaltijd.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Bamboe scheuten
  • 3000 ml Water
  • 1 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Saoto soep op tafel.

  1. Verdeel de soepkip in stukken en spoel deze even af onder stromend water. Breng 3 liter water aan de kook in een ruime pan. Voeg de kip toe, samen met laos, knoflook, ui, citroengras, 1 salamblaadje, bouillonblokjes en witte peper. Breng aan de kook. Verwijder na een half uur de kip en laat de soep nog 1 uur zachtjes doorkoken. Proef of de soep voldoende zout heeft. Zo niet, voeg tuinkruidenbouillonpoeder of maggiblokjes toe en breng op smaak.
  2. Verwijder het kippenvlees van het bot en bewaar in een schaaltje voor later. Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze. Giet kokend water over de taugé, laat uitlekken. Snijd de selderijstengels fijn, laat de bamboescheuten uitlekken en snijd de lente-ui in ringetjes. Verwijder de zaadjes en lijsten van het rode pepertje en snijd fijn. Doe de fijngewreven peper bij 5 el ketjap en meng goed door elkaar (=ketjap sambal, pas op=pittig). Doe alle garnituren in schaaltjes en zet op tafel.
  3. Serveer de soep als volgt: neem een 1 persoons soepkom en leg daar het ei in, gevolgd door de andere ingrediënten naar keuze. Schenk de soep er overheen en garneer met soepselderij en lente-ui. Voeg naar smaak ketjap sambal toe voor extra pit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep