Gevuld speculaas van rudolph van veen

Gevuld speculaas van rudolph van veen

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een zoete lekkernij? Maak dit recept voor gevuld speculaas van Rudolph van Veen! Een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee. Het geheim zit hem in het laagje spijs en de amandeltopping.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevuld speculaas van rudolph van veen op tafel.

  1. Los het zout op in de karnemelk.
  2. Meng de bloem, speculaaskruiden en het bakpoeder.
  3. Klop de boter luchtig en voeg suiker en karnemelk toe.
  4. Voeg nu het bloemmengsel toe en verkruimel het geheel tussen de handen tot het goed vermengd is.
  5. Vorm vervolgens tot deeg. Voor een optimale smaak moet het deeg 24 uur rusten in de koelkast.
  6. Rol de helft van het deeg uit en bekleed hiermee een bakvorm. Verdeel de amandelspijs gelijkmatig over de bodem en rol de andere helft van het deeg uit. Dek hier het amandelspijs mee af en druk stevig aan.
  7. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en beleg met de amandelen. Bak de gevulde speculaas op 180°C in ongeveer 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Speculaas