Knoflook-broccolisoep

Knoflook-broccolisoep

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke knoflook-broccolisoep is een echte aanrader. Broccoli in combinatie met bouillon, knoflook, paprikapoeder en room. Pureer voor een smeuïge soep.

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Knoflook-broccolisoep op tafel.

  1. Maak de broccoli schoon. Snijd de stelen in stukjes en de rest in roosjes. Kook de broccoli in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de teentjes knoflook 1 minuut meekoken, haal ze uit het water en maak ze fijn (met de pers of het mes). Schep de broccoli vervolgens uit de bouillon. Houd een paar broccoliroosjes achter en pureer de rest.
  2. Smelt de margarine in een pan en voeg de knoflook toe. Roer hierna de bloem erdoor.
  3. Schenk in gedeelten, onder goed roeren, de bouillon en melk erbij. Blijf roeren tot een gebonden soep is verkregen.
  4. Voeg de broccolipuree en de achtergehouden roosjes toe. Naar smaak bijkruiden.
  5. Voeg vlak voor het serveren eventueel een scheutje room toe en paprikapoeder toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden Zuivel