Knolselderijsoep met bleekselderij

Knolselderijsoep met bleekselderij

Smulweb imageSmulweb

Een zachte, romige en smaakvolle soep met blokjes aardappels, selderij, ui en knolselderij. Voor extra pit voeg je peper toe. Perfect voor een koude winteravond!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Knolselderijsoep met bleekselderij op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de selderij in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de bleekselderij zodat er geen draden meer aan zitten.
  2. Verhit de olie. Bak de ui en knoflook even aan. Voeg aardappel en knolselderij toe en bak even mee.
  3. Voeg zoveel water toe dat de aardappel en selderij net onder staan. Breng samen met de bouillontabletten aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot het gaar is.
  4. Pureer met de staafmixer. Doe de ringetjes bleekselderij erbij en breng nog even aan de kook. Niet te lang, de selderij moet knapperig blijven.
  5. Maak op smaak met peper en eventueel zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Bleekselderij Knolselderij soep