- 40 g Koriander
- 750 g Dorade
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Dorade uit de oven op tafel.
- Smeer de dorade van binnen en van buiten goed in met een deel van de chermoula-marinade en laat twee uur marineren in de koelkast.
- Vermeng de aardappelplakjes, de stukjes wortel, de plakjes ui en tomaat met elkaar en vermeng dat alles met de rest van de marinade.
- Gebruik de nog niet afgespoelde beker of de schaal waar de marinade in is bereid en doe daar 100 ml water in.
- Giet dat water met de marinaderestanten in een ovenschotel- of schaal. (of een tajine natuurlijk).
- Schik alle in de chermoula gemarineerde ingrediënten in deze volgorde in de schaal: eerst de uien, de wortelstukjes, de dorade in het midden en die vervolgens bedekken met de tomaatplakjes, de plakjes citroen.
- Leg de aardappelplakjes rondom de dorade en versier met de groene olijven.
- Verdeel de eventueel overgebleven chermoula over het gerecht.
- Zet de schaal 2 uur in een voorverwarmde oven op 225 graden.
- Bedek zo nodig de vis met aluminiumfolie op de helft van de baktijd om aanbranden te voorkomen.