Dim sum met garnalen

Dim sum met garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een feestje voor je smaakpapillen, deze dim sum met garnalen! Met peterselie, currypasta, gember, lente-ui en een heerlijke gember soja dip. Gezellig hapje om te delen of om met stokjes van te genieten.

10 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 16 Wonton deegvellen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Dim sum met garnalen op tafel.

  1. Leg de wontonvelletjes onder een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen.
  2. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de garnalen klein. Meng de ringetjes lente-ui, gemberwortel, currypasta en gehakte garnalen dooreen en kneed er de peterselie door.
  3. Schep op het midden van een velletje twee theelepels vulling, bevochtig de randen met water en vouw dubbel. Knijp de rand aan. Maak zo 16 dimsum.
  4. Leg bakpapier in een stoompan en stoom hierin in twee of drie porties de dimsum met gesloten deksel ca. 10-12 minuten.
  5. Serveer warm met gember soja dip of met zoete chilisaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Chinees