Pizzadeeg recept voor steenovens

Pizzadeeg recept voor steenovens

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor pizzadeeg maak je zelf het lekkerste deeg voor steenovens. Voor de beste smaak laat je het deeg 24 uur rijpen in de koelkast. Vergeet niet om het deeg op tijd uit de koelkast te halen om te laten rijzen en gebruik de beste ingredienten voor een perfecte pizza.

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pizzadeeg recept voor steenovens op tafel.

  1. Maak het deeg 24 uur vooraf (ik doe het altijd de avond vooraf) en laat het deeg in de koelkast rijpen. Haal het deeg zo'n 2 tot 6 uur voor het bakken uit de koelkast om te laten rijzen.
  2. Doe de pizzabloem in de beslagkom. Roer het zout en de gist erdoorheen.
  3. Voeg het water toe en mix op de laagste stand, zodat het water door het zetmeel wordt opgenomen.
  4. Voeg de olie toe en kneed het deeg. Blijf dit op de laagste stand doen om te voorkomen dat het deeg te warm wordt.
  5. Neem het deeg over met je handen en maak er een rol van ongeveer 5 cm dik. Steek de rol af in stukken van ongeveer 190 gram, dan kom je precies op 8 stukken uit. Maak er bollen van en leg deze op een met olie ingesmeerde bak.
  6. Plaats de bak een dag voor het bakken afgedekt in de koelkast. Haal het deeg zo'n 2 tot 6 uur voor het bakken uit de koelkast en laat afgedekt rijzen.
  7. Volg vervolgens het recept voor het bakken van pizza's. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza