Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pizzadeeg recept voor steenovens op tafel.
- Maak het deeg 24 uur vooraf (ik doe het altijd de avond vooraf) en laat het deeg in de koelkast rijpen. Haal het deeg zo'n 2 tot 6 uur voor het bakken uit de koelkast om te laten rijzen.
- Doe de pizzabloem in de beslagkom. Roer het zout en de gist erdoorheen.
- Voeg het water toe en mix op de laagste stand, zodat het water door het zetmeel wordt opgenomen.
- Voeg de olie toe en kneed het deeg. Blijf dit op de laagste stand doen om te voorkomen dat het deeg te warm wordt.
- Neem het deeg over met je handen en maak er een rol van ongeveer 5 cm dik. Steek de rol af in stukken van ongeveer 190 gram, dan kom je precies op 8 stukken uit. Maak er bollen van en leg deze op een met olie ingesmeerde bak.
- Plaats de bak een dag voor het bakken afgedekt in de koelkast. Haal het deeg zo'n 2 tot 6 uur voor het bakken uit de koelkast en laat afgedekt rijzen.
- Volg vervolgens het recept voor het bakken van pizza's. Eet smakelijk!