- 30 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Mhancha met amandel en kaneel op tafel.
- Begin met het al omscheppend roosteren van het amandelpoeder in een anti-aanbakpan zonder vet. Let op dat het poeder niet te bruin wordt. Laat het geroosterde amandelpoeder afkoelen en vermeng het met de helft van de poedersuiker, het kaneelpoeder, het oranjebloesemwater en de gesmolten boter. Vermeng alles goed tot een samenhangend mengsel. Maak van het mengsel dunne rolletjes zo lang als een vel filodeeg.
- Leg een vel filodeeg op een werkvlak en leg onderaan in de lengte een dunne rol amandelspijs. Smeer de randen van het deeg in met wat losgeklopt ei en rol het vel op. Rol daarna de aldus ontstane gevulde rol op als een slang en prik vast met een houten prikker. Doe hetzelfde met de rest van de amandelspijs en het filodeeg.
- Beleg een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 240 graden. Bestrijk de M'hancha op de bakplaat met een kwastje olie. Zet de bakplaat dan in de oven en bak de M'hancha in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en krokant.
- Verwarm ondertussen een hoeveelheid honing vermengd met twee eetlepels water of oranjebloesemwater (voor een lekkere smaak).