- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde gevulde pannenkoeken op tafel.
- Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een blender en laat het 1 uur rusten.
- Bak de pannenkoeken in een licht met olie ingevette anti-aanbakkoekenpan. Leg de gebakken pannenkoeken in een stapel op een bord en bedek met een deksel of een ander bord, zodat de pannenkoeken zacht blijven.
- Doe voor de vulling wat olie in een koekenpan en bak daarin het gehakt rul met de gehakte uien, de geperste knoflook en 1 afgestreken koffielepel van elk van de specerijen. Voeg er peper en zout naar smaak aan toe en eventueel wat water (als de vulling te droog dreigt te worden).
- Neem een pannenkoek en verdeel daar wat "La vache qui rit"-kaas of een andere kaas naar keuze overheen, schep daar wat van het gehaktmengsel overheen en verdeel het goed over de gehele pannenkoek. Leg vervolgens een andere pannenkoek over het geheel en herhaal het bovenstaande. Rol alles op tot je een dikke rol hebt. Snijd die dikke rol in flinke plakken en leg die plakken in een ingevette vuurvaste schaal of bakblik. Doe hetzelfde met de rest van de pannenkoeken en gehaktvulling.
- Maak vervolgens de topping: Vermeng de room met de in kleine stukjes gesneden "La vache qui rit", voeg peper en zout naar smaak toe en schenk dit mengsel over de gevulde pannenkoekrolletjes in de schaal of het bakblik. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
- Gratineer de gevulde pannenkoekrolletjes in een voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten op 180 graden.