Su boregi

Su boregi

Smulweb imageSmulweb

De Turkse su boregi is een overheerlijk recept waarmee je eindeloos kunt variëren. Begin met een deeg gemaakt van bloem, eieren en wat water. Daarna kun je de spinazievulling en gehaktvulling maken en deze tussen de lapjes deeg leggen. Goed insmeren met boter en het geheel afbakken in de oven!

60 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Spinazie uit de diepvries
  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Su boregi op tafel.

  1. Kook de spinazie met aanhangend water tot het helemaal geslonken is. Laat uitlekken, voeg een snufje cayennepeper, peper en zout toe en zet het even weg om af te laten koelen. Bak het gehakt rul en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook even mee en voeg het kruiden mengsel toe. Doe dan de tomatenpuree erbij en laat dat even meebakken. Zet dit ook weg om af te laten koelen.
  2. In een grote schaal breek je de eieren en voeg daarna 100ml water toe. Voeg dan het zout erbij en roer goed met je vingers door. Voeg dan beetje bij beetje het bloem toe en het water tot je een stevig deeg hebt dat niet meer plakt. Maak van het deeg een mooie rol en snijd er 12 stukken deeg van zodat je bolletjes kan vormen ter grootte van een mandarijn. Bestuif het werkvlak met bloem en begin de deegbolletjes stuk voor stuk uit te rollen tot ze mooi dun zijn. Leg deze lapjes deeg op een schone doek en ga hiermee door tot alle deeglapjes uitgerold zijn.
  3. Vet een ovenschaal in en leg hier één lap deeg in. Houd één deeglap apart. De overige drie deeglappen moeten één voor één gekookt worden in een grote pan met kokend water waaraan iets zout is toegevoegd. Als je een lap gekookt hebt doe hem meteen in koud water en laat uitlekken. Let op! Het deeg scheurt snel dus zorg dat je grote pannen gebruikt worden hiervoor.
  4. Op de eerste lap deeg, die je dus al in de ovenschaal had gelegd, daar doe je eerst een klontje boter of olie op, vóórdat je de eerste gekookte deeglap erop legt. Leg de gehaktvulling op de eerste gekookte deeglap en daarbovenop de spinazievulling. Vervolgens leg je de tweede gekookte deeglap op de spinazievulling en doe daar klontjes boter of olie op. Leg nu de apart gehouden deeglap erop. Bestrijk het geheel met een losgeklopt ei en doe het in de oven. Laat het 20 minuten bakken.
eet smakelijk