Parmigiana met aubergines en feta

Parmigiana met aubergines en feta

Smulweb imageSmulweb

Grill de aubergineplakken en maak ondertussen de tomatensaus met knoflook, gezeefde tomaten, cayennepeper en tijm. Maak lagen van aubergineplakken, tomatensaus, verbrokkelde fèta en verse basilicumblaadjes in een ovenschaal, eindigend met Parmezaanse kaas. Bak de Parmigiana drie kwartier in een op 180 graden C voorverwarmde oven.

60 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Parmigiana met aubergines en feta op tafel.

  1. Was de aubergine en snijd deze in dikke plakken. Bestrooi met zout en laat een uur uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de grillplaat. Dep de aubergines droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie. Gril de aubergineplakken aan beide zijden bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit wat olijfolie en knijp de teentjes knoflook erboven uit. Laat een paar seconden fruiten. Voeg de gezeefde tomaten, de cayennepeper en de tijm toe. Laat even pruttelen. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Verbrokkel de fèta.
  5. Vet een glazen ovenschaal in met wat olijfolie en leg er een laag aubergineplakken in. Schep er wat van de tomatensaus over en de helft van de verbrokkelde fèta. Steek lekker veel verse basilicum blaadjes tussen de aubergineplakken. Herhaal dit een keer en bestrooi de schotel met de Parmezaanse kaas.
  6. Laat de Parmiginana drie kwartier bakken in een op 180 graden C voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch