Gegratineerde aubergines met tomaat

Gegratineerde aubergines met tomaat

Smulweb imageSmulweb

Deze gegratineerde aubergines met tomaat zijn heerlijk! In combinatie met knoflook en basilicum tover je een verrassend vegetarisch gerecht op tafel. Serveer er stokbrood bij en dippen maar!

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde aubergines met tomaat op tafel.

  1. Dompel de tomaten 3 minuten in kokend water. Haal ze er dan uit, haal de velletjes eraf, het vocht en de pitjes eruit en snijd in kleine stukjes.
  2. Pel de knoflook en hak zeer fijn. Hak de blaadjes van de basilicum fijn. Hak de uien fijn.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pannetje en fruit de gehakte ui daarin glazig. Voeg er de fijngehakte (of geperste) knoflook en de stukjes tomaat aan toe. Doe er peper en zout naar smaak en de Provençaalse kruiden bij, roer alles goed om en laat zolang sudderen tot al het vocht verdampt is. Haal het pannetje van het gas af en roer er de fijngehakte basilicum doorheen.
  4. Was ondertussen de aubergines en droog ze af. Snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrooi die licht met wat zout. Leg de aubergineplakken in een vergiet en laat ze goed uitlekken gedurende 15 minuten. Maak ze daarna goed droog met een stuk keukenpapier. Doe 1/2 eetlepel olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en bak daarin op middelhoog vuur de aubergineplakken aan beide zijden lichtbruin.
  5. Leg de gebakken plakken aubergine op keukenpapier en laat uitlekken. Dep ook de bovenkant van de plakken met keukenpapier. Draai de plakken enkele malen om. Bestrooi de plakken met wat zwarte peper.
  6. Verhit de oven tot 210 graden (gas 7). Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd die in dunne reepjes.
  7. Leg de plakken aubergine op een met bakpapier belegde bakplaat en verdeel er 2/3 van de tomatenmassa overheen. Verdeel de reepjes mozzarella (of parmesan) er overheen en eindig met het restant van de tomatenmassa. Bestrooi met wat zwarte peper.
  8. Zet de bakplaat in de oven, verlaag de temperatuur naar 180 graden en laat 8 minuten gratineren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas