Pikante ovenschotel met zuurkool en gehakt

Pikante ovenschotel met zuurkool en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een pittige ovenschotel met zuurkool en gehakt. Chorizo, spek en gehakt worden gecombineerd tot een perfecte smaak. Samen met de zure smaak van zuurkool, krijg je een perfecte smaak explosie!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pikante ovenschotel met zuurkool en gehakt op tafel.

  1. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  2. Pel de uien en snipper ze fijn. Verwijder de vel van chorizo en snijd het in kleine stukjes. Snijd ook de bacon in smalle reepjes (of knip het).
  3. Vet een lage ovenschotel in en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).
  4. Verhit olie in een pan en bak de ui zachtjes voor ongeveer 5 minuten. Voeg de chorizo toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak het in ongeveer 8 minuten rul.
  5. Roer de tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder erdoor en laat het nog ongeveer 3 minuten zachtjes sudderen. Breng het op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen.
  6. Doe in een kom: creme fraiche, zure room en 1 tl paprikapoeder.
  7. Verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van de ovenschotel. Schep het gehaktmengsel erop en verdeel de rest van de zuurkool erover.
  8. Schep het sausje erop en strijk het glad. Strooi de reepjes bacon erover.
  9. Plaats de ovenschotel op een rooster in het midden van de oven en bak het gedurende ongeveer 25 minuten tot het door en door heet is.
  10. Knip de bieslook fijn en strooi het erboven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel