Zalige pompoensoep met knolselderij

Zalige pompoensoep met knolselderij

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk verwarmend soepje voor koudere dagen: deze zalige pompoensoep met knolselderij. Met kerriepoeder voor wat pit en lekker romig door het pureren. Perfect om van te warmen!

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 150 g Knolselderij
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalige pompoensoep met knolselderij op tafel.

  1. Hokkaido-pompoen niet schillen, alleen wassen, in stukken snijden en pitten verwijderen. Knolselderij schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen.
  2. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg kerriepoeder toe en bak even mee.
  3. Voeg knolselderij en pompoenstukjes toe en bak even mee. Voeg water, bouillontabletten en laurierblad toe en breng alles aan de kook.
  4. Laat de groenten voor 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot deze gaar zijn. Verwijder het laurierblad.
  5. Pureer de soep. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Knolselderij