- 700 ml Water
- 1 Avocado
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Gele paprikasoep met avocado op tafel.
- Halveer de avocado, ontvel en ontpit en snijd in kleine blokjes (ongeveer 1 bij 1 cm).
- Pers de knoflook.
- Versnipper de ui.
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
- Kook 700 ml water.
- Verhit olijfolie in de kookpan.
- Fruit de ui met de knoflook, voeg de paprika toe, bak enkele minuten op halfhoog vuur.
- Voeg het kokende water en de verkruimelde bouillontabletten toe, breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 10 minuutjes zachtjes koken.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer, voeg de kookroom toe, de kruiden en laat nog even verwarmen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de avocado toe als garnering in de soep.