Gele paprikasoep met avocado

Gele paprikasoep met avocado

Smulweb imageSmulweb

Een gele paprikasoep met avocado, romig en perfect voor op een koude dag. Avocado, ui, knoflook, gele paprika en kookroom geven deze soep een rijke, volle smaak. Lepel hem uit met een stuk vers brood.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 ml Water
  • 1 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Gele paprikasoep met avocado op tafel.

  1. Halveer de avocado, ontvel en ontpit en snijd in kleine blokjes (ongeveer 1 bij 1 cm).
  2. Pers de knoflook.
  3. Versnipper de ui.
  4. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  5. Kook 700 ml water.
  6. Verhit olijfolie in de kookpan.
  7. Fruit de ui met de knoflook, voeg de paprika toe, bak enkele minuten op halfhoog vuur.
  8. Voeg het kokende water en de verkruimelde bouillontabletten toe, breng aan de kook.
  9. Zet het vuur laag en laat 10 minuutjes zachtjes koken.
  10. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer, voeg de kookroom toe, de kruiden en laat nog even verwarmen.
  11. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de avocado toe als garnering in de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Avocado