Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Stamppot masala trafasie (gezond calorie- en vetarm) op tafel.
- Voeg Kip Masala Trafasie marinade toe aan het vlees tot het ondergedompeld is en marineer dit gedurende 2-3 uur.
- Leg het vlees op een bakplaat en verdeel de overgebleven marinade en enkele klontjes halvarine boter erover. Rooster het vlees in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten tot het gaar is. Snijd het vlees in reepjes.
- Kook de aardappelen met zout in water gedurende 20 minuten. Voeg de broccoli (in roosjes) de laatste 5 minuten toe. Giet de aardappelen af en schud ze goed om.
- Voeg melk en 3/4 van de saus (verkregen na het roosteren) toe aan de aardappelen met de broccoli en stamp alles fijn.
- Verdeel de stamppot over een beboterde ovenvaste schaal en leg daarbovenop de Kip Masala Trafasie (in reepjes), 1/4 van de saus en de cherrytomaten (gehalveerd).
- Gratineer de Stamppot Masala Trafasie gedurende 5 minuten in de oven.
- Let op: Houd de oven aan in verband met het gratineren van de stamppot.
- Marinadetip: Marineer het vlees een dag van tevoren in de koelkast.
- Bereidingstijden: a. 10 minuten in de heteluchtoven. b. 10-15 minuten in de elektrische oven. c. 10-15 minuten op de barbecue.