Stamppot masala trafasie (gezond calorie- en vetarm)

Stamppot masala trafasie (gezond calorie- en vetarm)

Smulweb imageSmulweb

Stamppot Masala Trafasie met geroosterde Kip Masala Trafasie reepjes. Geroosterd in de oven met halvarine en verdeeld over de stamppot. De Kip Masala Trafasie is op smaak gebracht met de marinade en wordt geserveerd met broccoli en cherrytomaten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Stamppot masala trafasie (gezond calorie- en vetarm) op tafel.

  1. Voeg Kip Masala Trafasie marinade toe aan het vlees tot het ondergedompeld is en marineer dit gedurende 2-3 uur.
  2. Leg het vlees op een bakplaat en verdeel de overgebleven marinade en enkele klontjes halvarine boter erover. Rooster het vlees in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten tot het gaar is. Snijd het vlees in reepjes.
  3. Kook de aardappelen met zout in water gedurende 20 minuten. Voeg de broccoli (in roosjes) de laatste 5 minuten toe. Giet de aardappelen af en schud ze goed om.
  4. Voeg melk en 3/4 van de saus (verkregen na het roosteren) toe aan de aardappelen met de broccoli en stamp alles fijn.
  5. Verdeel de stamppot over een beboterde ovenvaste schaal en leg daarbovenop de Kip Masala Trafasie (in reepjes), 1/4 van de saus en de cherrytomaten (gehalveerd).
  6. Gratineer de Stamppot Masala Trafasie gedurende 5 minuten in de oven.
  7. Let op: Houd de oven aan in verband met het gratineren van de stamppot.
  8. Marinadetip: Marineer het vlees een dag van tevoren in de koelkast.
  9. Bereidingstijden: a. 10 minuten in de heteluchtoven. b. 10-15 minuten in de elektrische oven. c. 10-15 minuten op de barbecue.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot