- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Curry risotto met garnalen op tafel.
- Hak de sjalotjes ragfijn. Ontdoe de scampi's van het darmkanaal.
- Smelt de boter in de pan. Bak hierin de sjalotjes glazig. Voeg de risotto toe en bak enkele minuten op een matig vuur, schraap regelmatig de risotto van de bodem en schep deze om zodat deze niet kan aanbakken en alle korrels met de boter bedekt zijn.
- Zet het vuur hoog en wacht een halve minuut met het toevoegen van de wijn. Het vuur terug middelhoog zetten en de rijst opnieuw verdelen. Afhankelijk van hoe zout de bouillon is, zout bijvoegen. Voeg telkens opnieuw een lepel bouillon toe zodra de vorige opgenomen is.
- Bak ondertussen de scampi's in een andere pan en breng de room tegen de kook. Breng de room op smaak met curry en eventueel zout.
- Na 20 minuten, wanneer de risotto gaar is maar nog wel stevig, voeg de curryroom toe. Zet het vuur uit en laat de risotto met het deksel op de pan nog enkele minuten staan.