Varkensgebraad met kweeperen

Varkensgebraad met kweeperen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht: varkensgebraad met kweeperen. Het vlees aanbakken en daarna laten sudderen met kruiden en wijn. De kweeperen worden gebakken en nadien toegevoegd aan het vlees samen met geraspte tomaten, suiker, gedroogde pruimen en abrikozen. Eenvoudig te bereiden en fantastisch van smaak!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Kweepeer
  • 750 ml Water
  • 15 g Gewelde Pruimen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkensgebraad met kweeperen op tafel.

  1. Snij het vlees in stukken en snipper de ui grof. Fruit de ui glazig in olijfolie. Voeg het vlees toe en bak het aan. Blus af met wijn. Voeg peper, zout, kruidnagel en allspice toe.
  2. Breng het geheel aan de kook en voeg 3 glazen water toe. Laat het geheel 1 uur zachtjes sudderen.
  3. Ontdoe ondertussen de kweeperen van het klokhuis (niet schillen) en snijd ze in partjes. Bak ze in olie met de schil naar beneden en houd apart.
  4. Voeg na 1 uur de kweeperen toe aan het vlees. Roer alles door elkaar en voeg de geraspte tomaten met sap en suiker toe. Laat het geheel nog 15 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
  5. Voeg de gedroogde pruimen en abrikozen toe. Laat alles nog even sudderen tot de pruimen en abrikozen zacht zijn. Roer niet meer zodat het fruit heel blijft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit