- 330 ml Bokbier
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofschotel met bokbier op tafel.
- Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd deze ook in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd laatsgenoemde in ringen.
- Verhit in een pan met dikke bodem de olie met de boter en braad daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee.
- Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe, met uitzondering van de kruiden, het bokbier en de appel. Roer het geheel even door en blus de stoofschotel met het bokbier.
- Voeg daarna ruim 1 dl koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht minstens 1,5 uur op een laag pitje stoven. Af en toe voorzichtig roeren.
- Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe.