atlas-tajine met lamsvlees en courgettes

atlas-tajine met lamsvlees en courgettes

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke atlas-tajine met lamsvlees en courgettes zorgt voor een smaaksensatie in elke familie. Het gerecht is op smaak gebracht met heerlijke kruiden zoals kurkuma en knoflook en wordt afgemaakt met paprika. Perfect om te delen met vrienden en familie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 g Lamsfilet

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke atlas-tajine met lamsvlees en courgettes op tafel.

  1. Bak het vlees en de fijngehakte ui in de tajine (of kookpan) in 2 eetlepels olijfolie.
  2. Voeg zout, kurkuma, zwarte peper, gesneden knoflook, fijngehakte koriander en platte peterselie toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Zet het deksel op de tajine (of kookpan) en laat 30 minuten zachtjes stoven (voeg eventueel wat water toe).
  4. Snijd ondertussen de courgettes in niet al te kleine stukken en schil de aardappelen. Snijd de vleestomaat in plakken.
  5. Leg alle groenten op en rond het vlees in de tajine, schep er wat van het kookvocht overheen en giet er een scheut olijfolie over.
  6. Voeg nog wat zout en peper toe indien nodig en bestrooi met thijm. Leg de halve ingelegde citroen in het midden.
  7. Zet het deksel weer op de tajine (of kookpan) en laat het gerecht nog 30-40 minuten stoven. Schep elke 10 minuten wat van het kookvocht over de groenten heen.
  8. Snijd de paprika in lange repen (zonder pitjes en witte delen) en bak in een beetje olijfolie met zout. Laat uitlekken en leg op het tajinegerecht alvorens op te dienen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees