- 500 g Lamsfilet
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke atlas-tajine met lamsvlees en courgettes op tafel.
- Bak het vlees en de fijngehakte ui in de tajine (of kookpan) in 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg zout, kurkuma, zwarte peper, gesneden knoflook, fijngehakte koriander en platte peterselie toe. Roer alles goed door elkaar.
- Zet het deksel op de tajine (of kookpan) en laat 30 minuten zachtjes stoven (voeg eventueel wat water toe).
- Snijd ondertussen de courgettes in niet al te kleine stukken en schil de aardappelen. Snijd de vleestomaat in plakken.
- Leg alle groenten op en rond het vlees in de tajine, schep er wat van het kookvocht overheen en giet er een scheut olijfolie over.
- Voeg nog wat zout en peper toe indien nodig en bestrooi met thijm. Leg de halve ingelegde citroen in het midden.
- Zet het deksel weer op de tajine (of kookpan) en laat het gerecht nog 30-40 minuten stoven. Schep elke 10 minuten wat van het kookvocht over de groenten heen.
- Snijd de paprika in lange repen (zonder pitjes en witte delen) en bak in een beetje olijfolie met zout. Laat uitlekken en leg op het tajinegerecht alvorens op te dienen.