Hete bliksem (van appelmoes)

Hete bliksem (van appelmoes)

Smulweb imageSmulweb

Met dit oer-Hollandse recept kan je het nooit verkeerd doen: hete bliksem. Een smeuïg stampotje van aardappels, appelmoes, boter en flink wat peper. Kookvocht erbij als het te dik is en je hebt zo een heerlijke maaltijd op tafel!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hete bliksem (van appelmoes) op tafel.

  1. Schil en pit de aardappelen. Snijd de aardappelen - afhankelijk van de grootte - zo nodig door midden of in vieren.
  2. Was de aardappelen en doe ze in een pan. Giet een laag water bij de aardappelen (circa 3 - 4 centimeter) en verkruimel de bouillonblokjes eroverheen. Kook ze met een deksel op de pan in circa 20 - 25 minuten gaar (let erop dat ze niet droog koken).
  3. Doe de appelmoes in een (steel)pan en laat die op een lage hittebron warm worden, roer er af en toe in.
  4. Controleer na 20 minuten koken of de aardappels gaar zijn (prik er met een aardappelschilmesje in - als dat er makkelijk in floept zijn ze goed) en giet ze af als dat zo is, vang het kookvocht op.
  5. Stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper.
  6. Roer de appelmoes en de boter door de gestampte aardappelen tot de gewenste dikte. Voeg kookvocht toe als de hete bliksem te stijf is. Breng op smaak met zout en flink wat peper.
  7. Maak de hete bliksem af en toe roerend gloeiend heet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hete bliksem