Kabeljauw uit de oven met tomatenpesto

Kabeljauw uit de oven met tomatenpesto

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle kabeljauw uit de oven die gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt. Dankzij de tomatenpesto krijgt dit gerecht een verrassend lekkere smaak. Serveer met een frisse groene salade.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kabeljauw uit de oven met tomatenpesto op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de tomaten, courgette en aardappelplakjes dakpansgewijs, om en om, in een licht ingevette ovenschaal.
  2. Roer de pesto los met de olie en pers de knoflook erboven uit. Schep de helft van het mengsel over de groente en strooi er zout en peper over.
  3. Bestrijk de vis met de andere helft van de pestosaus. Leg de vis op de groenten.
  4. Meng de kaas, het broodkruim (of paneermeel) en basilicum in een kom en verdeel het mengsel over de schotel.
  5. Zet de schotel onder de warme grill tot de kaas goudbruin en de vis gaar is. Afhankelijk van de dikte van de vis 10 - 15 minuten.
  6. Serveer met een frisse groene salade.
eet smakelijk